1. Menú:
  2.  Home
  3. / Utilitza
  4. / El túnel del vent

El túnel del vent

Una gran infraestructura per compartir sinèrgies

Deltabcn albergarà el centre d'excel·lència en aerodinàmica, amb un doble túnel de vent per a assaig aerodinàmic i climàtic.

Aquesta gran infraestructura singular permetrà compartir sinergies entre diferents sectors industrials, juntament amb centres tecnològics, de supercomputació i universitats.

Una característica rellevant del túnel de vent és la seva capacitat per servir com a eina per a sectors molt diversos com ara l'automoció, els sectors aeroespacial, eòlic, ferroviari i nàutic; l'arquitectura, l' urbanisme i les infraestructures civils. També s'hi podran dur a terme investigacions en sectors relacionats amb el Medi Ambient, la climatologia i la predicció mitjançant simulació computacional. Totes aquestes activitats i disciplines disposaran d'unes instal·lacions d'assajos aerodinàmics de primer nivell.

En el Deltabcn, aquesta infraestructura estarà constituïda per dos túnels independents amb l'objectiu de poder donar servei a les diverses necessitats dels sectors industrials als quals va dirigida. Els dos túnels tindran unes mides i unes característiques tècniques diferenciades, un serà aerodinàmic i aeroacústic i l'altre climàtic.

eltunnel

 

Utilitza

El túnel del vent

Una gran infraestructura per compartir sinèrgies

CTAE

Centre Tecnològic Aeroespacial de referència a Catalunya

Serveis a les empreses

A l'entorn immediat de Viladecans es concentra un àmpli ventall de recursos i serveis

Serveis a les persones

Espai de treball i de vida en un ambient sostenible

Infraestructures

Eficiència, connectivitat, seguretat i practicitat

Networking

Establiment de contactes amb les empreses